tisdag, augusti 01, 2006

Mumsiga vaniljbullar

De här bullarna är några av mina favoriter. De är så otroligt enkla, men så goda.
Ska de frysas; Skippa sockret ovanpå och frys in dem utan det. Doppa dem i smält smör och strösocker efter att de tinats upp istället!

Mumsiga vaniljbullar ca 25 st

25 g jäst
100 g smör
2 dl mjölk
1 ägg
2 msk socker
½ tsk hjorthornssalt
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g smör
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Garnering:
Strösocker

Smula jästen i degbunken. Smält smöret, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg, socker, hjorthornssalt ochstörsta delen av mjölet.
Arbeta till en smidig deg och låt jäsa ca 30 minuter.
Arbeta upp degen med lite mjöl och kavla ut till en rektangulär kaka.
Bred på smöroch strö över socker och kardemumma.Vik dubbel. Skär remsor som formas till knutar och läggs på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 30 minuter.Grädda mitt i ugnen i 250°C, ca 8 minuter.
Pensla med smält smör och doppa i strösocker.

Inga kommentarer: