Jag och mina barn ÄLSKAR sånt här, så det här har en strykande åtgång hemma hos oss!
Gräddbullar ca 15 st
3 gelatinblad
8 glutenfria smörgåsrån
1 dl (ca 3-4 st) äggvitor
1 dl strösocker
200 g mörk blockchoklad
ev kokos
Lägg gelatinbladen i blöt i en stor skål kallt vatten. Ta ut rånbottnar med kakmått eller glas med ca 5 cm diameter. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa lite till. Krama ur gelatinbladen. Smält dem försiktigt på svag värme i en kastrull. Vispa ner det smälta gelatinet i en tunn stråle i äggskummet.
Fyll en sprits med skum och tryck ut massan på rånbotnarna till en topp. Ställ topparna kallt minst 4 timmar, ytan ska torka.
Smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten. När chokladen smält ska man doppa topparna i den. Först ena halvan sedan den andra.
Vill man ha på kokos måste topparna rullas i det innan de stelnar. Ställ i kylen så stelnar chokladen fort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar