lördag, augusti 19, 2006

Latmajas bröd

Jag har alldeles nyss bakat det här brödet, och det var supergott! Jag rekommenderar det varmt.
Jag skulle rekommendera att använda en 1-litersform istället för en 1½-litersform (som jag gjorde). Brödet blir lite platt i den större formen.

Latmajas bröd - 1 bröd

3 dl vetemjöl (180 g)
3 dl grahamsmjöl (180 g)
1 tsk salt
3/4 tsk bikarbonat
1 tsk stött fänkål
2 msk mörk sirap
1 dl solrosfrön
3 dl filmjölk
½ dl Milda Culinesse

1. Sätt ugnen på 175°c. Blanda i en bunke ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bikarbonat, fänkål, sirap och solrosfrön.
2. Häll över filmjölk och Milda Culinesse. Rör samman till en kladdig deg. Häll degen rakt i en smord brödform som rymmer 1-1½ liter.
3. Strö över lite extra solrosfrön. Grädda genast i mitten av ugnen ca 40 minuter.
4. Stjälp upp brödet på ett galler och svep en handduk om och låt svalna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan,
Det här brödet är jätte gott tack för receptet:)