onsdag, augusti 02, 2006

Chokladflödeskaka

Den här var jag väldigt skeptisk till. Den lät konstig, men många hade ju sagt hur god den var. Ja, god är den, men ingen superhöjdare enligt mig. Söt och mastig är den, och passar bäst till de som är riktigt förtjusta i sliskigheter *ler*.

Chokladflödekaka (med "inbyggd" chokladsås)1 Kaka
4 dl Mjöl
1/2 tsk Salt
3 dl Socker
4 tsk Bakpulver
5 msk Kakao
2 1/2 dl Mjölk
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Smält margarin
2 dl Grovhackade nötter

Ovanpå:

2 dl Socker
2 dl Farinsocker
4 msk Kakao
1/2 l Vatten; kokande

Blanda ovanstående (utom det som ska vara ovanpå) och häll i smord men ej bröad form.
Blanda socker, farinsocker och kakao och häll över smeten (JA, det _ska_ vara torrt).
Häll det kokande vatten över (ser knäppt ut, jag vet;-)
Ställ in härligheten ca 55 minuter mitt i ugnen (175 grader)
PS! Allt ser konstigt ut, men ur den "vattniga röran" kommer det att resa sig en chokladkaka med "inbyggd" chokladsås. Serveras (rumstempererad) med vispad grädde direkt ur formen.

Inga kommentarer: