söndag, juli 23, 2006

Waxholmslimpa - glutenfritt

Ett grovt bröd som uppskattas mycket av min dotter.
Brödet är enkelt att baka eftersom ingredienserna bara blandas ihop och hälles sedan ner i en form.
Det står att det ska vara Finax mjölmixer, men jag använder oftast Semper och det går jättebra.

Waxholmslimpa
½ liter filmjölk
1 dl mörk sirap
5 dl Finax grova mjölmix
5dl Finax fina mjölmix
1 ½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
1-2 tsk brödkryddor
1 tsk salt
3 msk lingonsylt

Blanda allt till en smet och häll i en "mjölad" brödform som rymmer ca 2liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175-200 grader ca 1 timma.
Låt brödet svalna några minuter innan det stjälps upp och äts.

Inga kommentarer: