De här frallorna älskas av min dotter, så de har strykande åtgång. Testa att ha smaksatt filmjölk i!
Småfranska
50 g jäst
5 dl vätska (filmjölk eller mjölk eller en blandning av vatten och mjölk)
3 dl havregryn finns 100% glutenfritt
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
50 g smält margarin (eller olja)
7-8 dl glutenfri mix Finax röda
1. Smält margarinet, häll i vätskan och värm upp rejält. Häll det överhavregrynen och fiberhusken och låt det stå och svälla tills vätskan ärfingervarm. Rör då ner jästen, samt den glutenfria mixen.
2. Arbeta degen med elvisp några minuter. Den ska vara som tjock smet men inte fast.Tillsätt med vätska om det behövs. Blir lätt för fast om man bara använder filmjölk.
3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av ett par skedar. Om man villkan man platta till dem lite med vattensköljd hand.
4. Låt bullarna jäsa 30-45 minuter utan bakduk och grädda dem sedan 10-12minuter i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar