Det här är ett favoritrecept på falukorv här hemma. En smak som passar alla och som lätt kan anpassas smakmässigt till alla åldrar.En "festligare" korvrätt som passar lika bra till vardagslunch som till helglunch.
Falukorv med indiansås
600 g Falukorv
ost
ev. ananasringar
Skåra korven och lägg ost + ananasringar emellan.
Ugnsbakas i 200°C, 15-20 minuter.
Sås:
1 msk margarin
½ finhackad gul lök
4 cm hackad purjolök
½ hackad röd paprika
½ banan
2 tsk curry
4 msk Mango Chutney
1 dl ananas-spad
½ buljongtärning
3 dl creme fraiche
salt + peppar
Fräs curry ½ minut i margarin. Lägg i hacket och fräs en stund.Mosa i bananen och fräs lite till. Rör ner resten och koka under omrörning i fem minuter.
Serveras med ris.
Tillbehör:
Jordnötter, riven cocos och skivade bananer.
1 kommentar:
Jag bliir så glad! Har strul med min andra dator - där jag har sparat ner det här receptet från början - och kommer alltså inte åt det.
Vad gör man då om man blir väldigt sugen på just det just nu? Jo, man googlar - och så har du lagt upp det! Du är bäst! Tack Ango!
Skicka en kommentar