Mina favoritrecept hamnar här. Oftast med foto från min tallrik, eller av det jag bakat.
söndag, oktober 15, 2006
Apelsin- och chokladsockerkaka
Det här receptet var det Anna som tipsade om (Tack, Anna, det var jättegott).
En sockerkaka som är jättelätt att baka och som smakar supergott.
Jag testade att göra den glutenfri också, genom att bara byta ut vetemjölet mot glutenfri mix, men det gick inte så bra. Visst, det blev sockerkaka av det, men all choklad låg i botten av formen och det var ruskigt smuligt. För att få den bra glutenfri skulle jag nog lägga till ett ägg till och en till två deciliter mix.
Apelsin- och chokladsockerkaka
2 ägg
2 dl strösocker
½ dl smör/neutral olja
2 tsk bakpulver
1 dl apelsinjuicekoncentrat
3 dl vetemjöl
250 g hackad ljus blockchoklad
175°C, ca 40 minuter (testa med sticka).
Etiketter:
Glutenfritt,
Mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar