söndag, oktober 13, 2013

Glutenfri scones

Det här är ännu ett recept som vi testade från Smillas bok och som fanns publicerat i Hemmets journal, 37/13.
Scones är ett bröd som jag personligen inte alls gillar. Jag tycker det är vidrigt och förstår inte riktigt hur andra kan tycka att det är så gott. Min smak ska så klart inte stå i vägen för någon annan, så jag slängde ihop scones till dottern.
Tyvärr tyckte inte hon heller om det, men det finns ju många andra där ute som tycker om, så här kommer Smillas recept.

Scones, 2 stora eller 4 små

4½ dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl mjölk
1 ägg till pensling

Blanda mjölmix och bakpulver. Lägg smöret i små klickar i blandningen. Blanda, gärna med fingrarna, tills du får en smulig massa. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Om degen är väldigt kladdig kan du arbeta in lite mer mjölmix, men inga stora mängder.
Dela degen i 2 större eller 4 mindre delar, och rulla dem till bollar. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och platta till dem. Skär ett kryss i degen, och pensla dem med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen, 250°C, ca 10 minuter.

Inga kommentarer: