Jag gjorde dubbel sats för säkerhets skull, och det var tur det för det var gudomligt gott. Testade att göra McDonald'svariant med ägg och skinka, och en engelsk variant med skogsbärsmarmelad och ost. Lika gott båda två!
English muffin
15 g jäst
3 dl ljummen mjölk
1 msk fänkålsfrö
1 tsk salt
7.5 dl vetemjöl special
1 dl polenta
1. Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.
2. Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.
3. Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
5. Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).
6. Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.
7. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.
8. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar