Jag såg ett program av Jamie Oliver och han gjorde då en gulasch som såg väldigt, väldigt god ut. Självklart var jag tvungen att testa att göra denna.
Chili- och paprikagulasch
2 kg fläskkarré (benfri i bit)
700 g blandade paprikor
2 skivade röda lökar
2 msk paprikapulver
färsk mejram
salt, peppar
1 burk hela tomater
1 burk grillade paprikor
2 chilifrukter
olivolja
vatten
4 msk rödvinsvinäger
färsk mejram
crème fraiche
citron
Bryn köttet med fettsidan nedåt i olivoljan. Ta upp det och ös ner strimalde paprikor, chili, skivad lök, tomater och kryddor. Låt det stekas en stund.
Lägg i köttet igen och lägg över paprikafräset. Häll på vatten så det täcker köttet. Häll även ner vinägern. Låt det koka upp.
När det kokar sätts det in i ugnen i 180°C, 2,5-3 timmar för att koka färdigt (det går även att göra det klart på spisen, men låt det puttra på svag värme). Det är klart när köttet ramlar isär.
Smaka av och servera med ris, grönsallad samt crème fraiche blandat med citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar