tisdag, oktober 05, 2010

Potatis- och purjolökssoppa


Det här är en gammal favorit som fallit i glömska. Nu när vi börjat med matlista och en soppdag varje vecka kom den här fram igen.
Jag trodde att den skulle mottas med skeptisism av barnen, men även den lilla fröken som är väldigt kräsen åt och tyckte att det var väldigt gott. Ett mycket bra betyg alltså!

Potatis- och purjosoppa 4 port
1 liter råskalad skivad potatis
1 liter tunnstrimlad purjolök
1½ liter vatten + 3 grönsaksbuljongtärningar
½ tsk salt
1 burk Crème Fraiche med Franska örter
Finhackad persilja och gräslök
skivade rädisor

Koka upp buljong och lägg i potatis och purjo. Låt koka i minst 30 minuter under lock. Krydda. Puréa med stavmixer eller kör i blender, och blanda i Crème Fraiche och kryddgrönt. Strö över med rädisor.

2 kommentarer:

Helena sa...

Åh vad gott med rädisor i, det har jag inte provat ännu.

Ha en trevlig fredagskväll!

Helena Ljunggren sa...

Mums så gott. Spännande med rädisa i soppa, det måste jag absolut lägga på minnet och prova.