Det här är ursprungligen den supergoda ananaspajen, men nu
med jordgubbar istället. Resultatet är precis lika gott när man serverar det med lätt smält vaniljglass.
Jag har låtit ananasen stå kvar i receptet, men välj om du vill ha ananas eller jordgubbar. Du kan såklart testa med andra frukter också. Det går utmärkt att använda konserverade persikor t ex.
Pajen går utmärkt att göra glutenfri. Byt ut vetemjölet i botten till glutenfri mix.
Jordgubbspaj (ananaspaj)
Botten:
150 g mjukt margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör ihop allt och tryck ut i en pajform. Grädda i 200°C, ca 10 minuter.
Fyllning:
1 burk Crème Fraiche
1 ägg
½ dl socker
2 msk vaniljsocker
(400 g krossad ananas)
½ l färska jordgubbar
(Låt ananasen ligga i ett durkslag och rinna av sig ordentligt, så att det inte finns någon saft kvar. )
(Låt ananasen ligga i ett durkslag och rinna av sig ordentligt, så att det inte finns någon saft kvar. )
Skär jordgubbarna i mindre bitar (inte för små).
Rör ihop allt med en sked och vippa ner i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, 20-25 minuter.
Servera med vaniljglass.
Rör ihop allt med en sked och vippa ner i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, 20-25 minuter.
Servera med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar