Jag hade en massa rabarber i kylen och ville testa rabarbermuffins. Tänkte att det måste bli väldigt saftiga muffins.
Jag valde att även ha i en del kardemumma för att framhäva och lägga till lite i rabarbersmaken.
Muffinsen blev väldigt uppskattade av stora som små och hade en strykande åtgång!
De kan med fördel även göras glutenfria. Byt bara ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mix.
Rabarber- och kardemummamuffins, ca 20 st
125 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl / 150 g glutenfri mix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
3-4 dl finskuren rabarber
2 msk socker
Vispa rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker.
Vänd ner de finskurna rabarberbitarna i smeten, och klicka ut smeten i ca 20 muffinsformar.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Jag valde att även ha i en del kardemumma för att framhäva och lägga till lite i rabarbersmaken.
Muffinsen blev väldigt uppskattade av stora som små och hade en strykande åtgång!
De kan med fördel även göras glutenfria. Byt bara ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mix.
Rabarber- och kardemummamuffins, ca 20 st
125 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl / 150 g glutenfri mix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
3-4 dl finskuren rabarber
2 msk socker
Vispa rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker.
Vänd ner de finskurna rabarberbitarna i smeten, och klicka ut smeten i ca 20 muffinsformar.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar