lördag, maj 29, 2010

Bernice American cookies



De här kakorna är fullkomligt livsfarliga! De är så vansinnigt goda att de går åt direkt. Jag hade glömt bort att det minsta man kan baka av dessa kakor är dubbel sats, så kakorna hade strykande åtgång!
Kakorna blir perfekt sega och har en perfekt chokladsmak.



Bernice American Cookies
315 g mjöl
90 g kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250grumsvarmt smör (osaltat)
220g Mörkt brunt socker (farinsocker)
250 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
185 g mörk choklad, hackad

Sätt ugnen på 170 C.
Sila ner mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål I en stor skål vispa smör, brunt socker och strösocker tills luftigt, tillsätt äggen och vispa ordentligt. Blanda ihop med mjölblandningen och rör sen i den hackade chokladen Klicka ut matskedstora bitar på bakplåtspaper . Grädda I ugn tills de är klara men en aningen kladdiga i mitten ca 8-10 minuter, låt svalna på galler. Förvara i burk med lock.

Inga kommentarer: