De här muffinsen brukar vara populära hos såväl unga som gamla. Riktiga godismuffins är det.
Det ska vara Daimkulor i smeten, men det går precis lika bra att köpa vanlig Daim och krossa den (banka med en hammare på förpackningen innan du öppnar så blir det smidigt).
Vill du ha dem glutenfria byter du ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mix.
Maggans mumsiga muffins ca 15 st
50 g mjukt margarin
50 g mjukt margarin
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 1/4 dl gräddmjölk
1 ½ dl dajmkulor
Rör margarin och socker poröst. Vispa upp ägget och rör i.Blanda samman mjöl och bakpulveroch rör ner i smeten omväxlande med gräddmjölken. Tillsätt dajmkulorna.
Fördela smeten i smorda och bröade muffinsformar (eller använd pappersformar).
Fyll formarna till 2/3.
Grädda i 200°C, ca 12 minuter.
Sikta ev. över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar