Den här kakan innehåller inte många kalorier, men smakar väldigt gott av choklad och lime. Vill man kan man servera den med en klick grädde, men den är jättegod att äta som den är också.
Den går alldeles utmärkt att göra glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mix.
Jag har valt att ha blå vallmofrön i formen istället för ströbröd när jag bröar, för att få en snyggare kant.
Smala kakan med lime
3 ägg
2½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kesella (den lättaste)
rivet skal av en LIME
garnering: florsocker och tunt skivad lime
Ugn: 200°C
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke....vänd ner det i äggsmeten tillsammans kesella och limeskal. Häll i smord bröad form(med löstagbar kant) ca 24 cm i diameter.
Grädda långt ner i ugnen i 25 minuter.
Låt svalna pudra lite florsocker över och garnera med limeskivor
3 kommentarer:
mysig blogg:) Glad midsommar!:)
Hej! Jag brukar bröa formen med sesamfrön när jag bakar glutenfri kladdkaka. Ger en nötig smak som passar bra ihop med chokladen. Ska testa vallmofrön nästa gång dock - kul med nya idéer. //Anna
hur mycket kcal innehåller den?
inte för att låta jobbig men den låter verkligen inte smal..
Skicka en kommentar