söndag, februari 01, 2009

Fruktig limpa (glutenfri)


Ännu en improviserad limpa som dottern gillade.
Den här är lite sötare i smaken och påminner mer om en limpa. Fruktigheten från juicen går igenom och ger lite extra smak.
Ägget och Husken i brödet gör att det inte smular så mycket, inte ens när det är ett par dagar gammalt.
Fruktig limpa
50 g jäst
1,5 dl apelsinjuice (inte koncentrerad)
3 dl vatten
1/2 tsk salt
2 msk brödsirap
0,5 dl neutral olja eller smält/flytande margarin
1 msk Husk
1 ägg
200 g grov mix
300 g fin mix
Blanda juice och vatten så det blir 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke och häll över vätskan. Häll i sirapen,saltet och oljan och blanda.
Häll i Husken och låt det svälla i ca 10 minuter.
Knäck i ägget och blanda ner mjölmixen.
Häll degen (som ska vara lös och kladdig) i en smord form som rymmer 1½-2 liter. Låt jäsa ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 25-30 minuter.
Låt svalna under duk om du inte vill ha en "hård" yta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Supergod !

Anonym sa...

Jag är glutenintolerant och brukar nästan aldrig baka bröd, därför att bröd brukar vara svårt att få till, men det här receptet var både bra och gott!