onsdag, juli 09, 2008

Äppellåda med keso


Det här är en lite annorlunda variant av äppellåda/paj, men väldigt god. Den känns något "nyttigare" och matigare med keson i.
Jättegod med vaniljglass till (gärna mjukrörd).
Jag valde att inte bröa formen (vilket funkade fint ändå) och fick på så vis lådan att vara helt glutenfri.
Äppellåda med keso
4 port
4 äpplen
smör
ströbröd
socker
kanel

2 dl Keso
2 ägg
½ dl grädde
1 dl mjölk
2 tsk socker

Skala och gröp ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Smörj och bröa en ugnssäker form. Varva äppelskivorna i formen med socker och kanel. Vispa samman Keson med ägg, grädde, mjölk och socker, och slå det över. Grädda i 200°C tills frukten är mjuk och kakan fått fin färg!

Inga kommentarer: