Den här smakar mycket kanel och är lite "knäckig" i kanterna. Jättegod, men otroligt smulig.
Att äta den med sked och någon liten klick grädde skulle nog vara enklast...och kanske godast.
Jag hoppade över dekorationen eftersom jag gjorde kakan i en vanlig sockerkaksform. Gör man den däremot i en form med avtagbara kanter så tycker jag definitivt man ska kosta på sig pärlsockret och hasselnötshacket på.
Tomtekaka
2 ägg
1 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix (180 g)
1 dl farinsocker
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
50 g smält smör/margarin
1 dl vatten (37 grader)
För dekoration:
1 msk pärlsocker
1 msk hasselnötter
Sätt ugnen på 175grader.
Smörj och bröa en 1½-liters form.Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman och tillsätt de torra ingredienserna i smeten.Tillsätt det smälta fettet och vatten och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen, strö över hasselnötter och pärlsocker, grädda på nedersta falsenca 40 minuter.
1 kommentar:
Tack för de nya recepten till glutenfrimat.se! Det såg ut att bli riktigt bra bullar. Ska testa lyxbullarna nästa gång det är storbak.
Marie bakade Tomtekakan och hade i lite fiberhusk, då blev den inte lika smulig. Jag tänkte testbaka den och byta lite mjöl mot havregryn, det brukar ju också funka. Men jisses, allt man kan få lite glass till är ju uppskattat! :-)
Skicka en kommentar