onsdag, november 21, 2007

Kyckling i saffranssås med vildris och broccoli


Det här receptet snubblade jag över på Ica-kurirens hemsida när jag letade lite inspiration till mat.
Eftersom julen kommer med stormsteg så tyckte jag att en lite "juligare" smak skulle vara gott.
Det är en väldigt enkel rätt som gick snabbt att tillaga, och som blev gudomligt god. Rätten passar lika bra till vardag som fest.


Kyckling i saffranssås med vildris och broccoli

Ingredienser 4 portioner:

4 portioner vildris
800 g fryst broccoli
3 schalottenlökar
rapsolja att steka i
1 pkt saffran
1–2 mangor
800 g kycklinglårfilé
2 dl kokbar lätt-creme fraiche
2 dl mjölk
1 röd paprika

1 Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
2 Koka broccolin i lättsaltat vatten i några minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd.
3 Hacka schalottenlöken fint och fräs i olja tillsammans med saffran. Lägg åt sidan. 4 Skala och skär mangon i bitar. Skär kycklingen i bitar och fräs i olja tills den får färg. Häll i creme fraiche, mjölk, saffran och den stekta löken och låt det hela puttra i 5 minuter. Lägg till sist i mangon och låt den bli varm.
5 Servera kycklinggrytan med vildris, lättkokt broccoli och paprikastrimlor.

2 kommentarer:

enAnnan sa...

Var det gott med mango i grytan??
Varm?
Låter jättegott om man äter den bredvid, kall.
:)
Har svårt för frukt i mat...

Ango sa...

Det var jättegott med mango i.
Först var jag också tveksam till att ha det i och tänkte göra en mangosalsa att ha bredvid, men tänkte att det kanske inte blir så gott till saffransmaken. Hade i mangon och lät den bli varm och puttrade i såsen någon minut. Den hann bli lite "mosig" och det var jättegott med de söta bittarna till den typiska saffranssmaken (en väldigt god kombination).

Kram
/Ango