Det här receptet kommer ursprungligen från Allt om Mats bok "Köp hem 5" och heter där Orientalisk minutbiff.
Jag valde att ändra i receptet (som vanligt) och tog kycklingfiléer istället för biff. Dessutom blev det Matyoghurt med Tandoorismak istället för Creme Fraichen med orientalisk curry (de hade inte den i affären).
Jag la till lite grönsaker; squash och röd- och gul paprika (som jag rostade i ugnen) samt att jag gjorde Blomkålsmos (receptet kommer från en GI-bilaga från Aftonbladet). Receptet jag skriver här är originalreceptet som jag modifierade.
Orientalisk minutbiff
4 pers
4 skivor utskuren biff (ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1+1 msk smör
2 äpplen
2 mindre purjolökar
½ dl cashewnötter
2 dl creme fraich med orientalisk curry
Gör så här:
1. Kärna ur och klyfta äpplena.
Skär purjolökarna i sneda skivor.
Skär purjolökarna i sneda skivor.
2. Fräs äpplen och lök i 1 msk smör i en stekpanna. Rör i nötterna.
3. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i 1 msk smör i en stor stekpanna, ca 2 min på varje sida. Lägg åt sidan.
Värm creme fraiche.
4. Lägg upp köttet och lägg på äpplen, purjolök och nötter. Häll den heta såsen över. Servera med ris.
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
2 dl vatten
salt och vitpeppar
½-1 dl grädde
1 dl färskriven parmesanost
Dela blomkålen i buketter, och koka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och mixa med grädden, till en slät puré.
Häll moset i kastrullen och låt det koka upp igen. Häll i mer grädde om det behövs.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med färskriven parmesanost över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar