onsdag, januari 26, 2011

Pavlova


Eftersom jag glömde ta kort på tårtan innan den serverades så får ni ett foto på en tårta som är nästan uppäten!
Det här är så vansinnigt gott, så det har strykande åtgång. Man kan göra antingen bakelser eller en hel tårta, det är vilket som. Jag var lat senast och gjorde tårta, med köpt marängbotten. Jag brukar göra bakelser med hemmagjorda maränger annars... Nåja, det blir jättegott vilket som.
Eftersom jag gjorde den här till Axels 1-årsdag i januari fanns det inte så mycket färsk frukt eller bär att tillgå, men jag använde mig av Icas ekologiska trädgårdsbär med svarta- och röda vinbär, björnbär, hallon och jordgubbar. Dessutom hade jag gröna vindruvor, physalis och stjärnfrukt. Du använder såklart vilken frukt/bär du vill, men jag rekommenderar att ha syrligt och sött blandat för bästa resultat.
Tänk på att inte göra tårtan för långt i förväg eftersom fukten från grädden/crème fraichen gör marängen mjuk. Vill du ha "seg" maräng kan du göra tårtan en halvtimme i förväg. Vill du ha spröd maräng ska du göra tårtan när det är dags att servera. Förbered med grädde/crème fraiche innan så det bara är att "slänga" ihop tårtan så hinner du det medan kaffet bryggs.

Pavlova
Marängbotten (färdigköpt duger bra)
½ dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
skalet av 1 lime
saften av ½ lime (eller efter smak)
frukt och bär efter smak

Vispa grädden och blanda den med crème fraichen. Riv limeskalet och pressa ner limesaften i gräddblandningen.
Bred på gräddblandningen på marängbottnen och garnera med frukt och bär. Servera!

3 kommentarer:

Ida Jacobsen sa...

Är du eller känner du någon som är Glutenallergiker? ÄNTLIGEN finns det gott glutenfritt bröd på marknaden!

http://www.lysingsglutenfria.n.nu

Välkomma - alla förtjänar gott bröd!

Bakspecialisten Jessica sa...

Gött! :)

Var med & tävla vet ja: http://jexxicaa.blogg.se/2011/february/tavling.html

Mvh Jessica

MIKAELA BJARVE sa...

ser gott ut!