Jag har alldeles nyss bakat det här brödet, och det var supergott! Jag rekommenderar det varmt.
Jag skulle rekommendera att använda en 1-litersform istället för en 1½-litersform (som jag gjorde). Brödet blir lite platt i den större formen.
Latmajas bröd - 1 bröd
3 dl vetemjöl (180 g)
3 dl grahamsmjöl (180 g)
1 tsk salt
3/4 tsk bikarbonat
1 tsk stött fänkål
2 msk mörk sirap
1 dl solrosfrön
3 dl filmjölk
½ dl Milda Culinesse
1. Sätt ugnen på 175°c. Blanda i en bunke ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bikarbonat, fänkål, sirap och solrosfrön.
2. Häll över filmjölk och Milda Culinesse. Rör samman till en kladdig deg. Häll degen rakt i en smord brödform som rymmer 1-1½ liter.
3. Strö över lite extra solrosfrön. Grädda genast i mitten av ugnen ca 40 minuter.
4. Stjälp upp brödet på ett galler och svep en handduk om och låt svalna.
Hejsan,
SvaraRaderaDet här brödet är jätte gott tack för receptet:)