söndag, oktober 14, 2007

Äppelkorvgryta


Ville testa nåt nytt med falukorv och sökte på http://www.falukorv.nu/ efter lite inspiration. Hittade det här enkla, men väldigt goda receptet.
För en gångs skull har jag inte modifierat receptet, utan hade bara i exakt det som står i receptet... Till grytan åt vi ris och grönsaker.
Jättegott var det. Även barnen åt mycket av det!
Äppelkorvgryta 4 port
2 gröna äpplen
2 lökar
1 liten falukorvcurrytomatpuré
1 pkt matlagningsgrädde
salt, peppar
smör/margarin
Fräs curryn i smör/margarin. Lägg sedan i hackad lök och tärnade äppelbitar. Fräs en stund. Lägg i den strimlade korven och fräs med. Häll över matlagningsgrädde, tomatpuré, salt och peppar. Låt puttra en liten stund.
Servera med ris och sallad. Jättesmaskens!.

fredag, oktober 12, 2007

Tomatsoppa med lök


Det här receptet kommer från http://www.recept.biz/Tomatsoppa-med-loek.html, men jag modifierade receptet (som vanligt) när jag lagade soppan.
Väldigt god är soppan och passar helt perfekt nu när det är kallt, blött och ruggigt.

När jag modifierade receptet tog jag passerade tomater istället för krossade tomater. Jag hade ingen färsk lök, bara hackad fryst, men det funkade ju det med ;) . Jag skippade grädden och använde mjölk istället. Lite torkad chili och timjan också så blev det perfekt.

Tomatsoppa med lök
1 burk krossade tomater
3 gula lökar
3 msk smör
1 l buljong (tärning)
2 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
paprikapulver
1/2 dl grädde

Gör såhär:
Skala och skär löken i skivor. Fräs löken i hälften av smöret i en gryta. Häll på buljongen och koka under lock ca 15 min. Häll i tomatröran. Rör samman vetemjölet med resten av fettet. Rör ner pastan i soppan. Koka soppan ytterligare några min. Smaksätt med salt, vitpeppar , paprikapulver och grädde.