torsdag, december 07, 2006

Saffransmuffins



Fick ett recept på saffransmuffins, som jag givetvis ville testa.

Enligt receptet ska man ha grädde, men jag valde att ha vanlig standardmjölk, och det gick finfint.

Muffinsen formligen smälter i munnen är otroligt goda (så gör dubbel sats).


Saffransmuffins 20-25 st

125 gram smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 påse saffran
1 1/2 dl russin
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde

Vispa rumsvarmt smör och socker med elvispen.
Rör ner ett ägg i taget.
Stöt saffran.

Blanda sen ner resten, ta hälften först och sen lite grädde och sen det sista.
Smeten är tjock och man får använda två skedar för att klicka ner den i muffinsformar. Fyll formen med 3/4.

Grädda 15 minuter i 200 grader.